ossejt.org

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kórházi felvétel esetén szükséges dokumentumok és tárgyak

- személyi igazolvány

- társadalombiztosítási kártya

- előző vizsgálati leletei, zárójelentései

- az otthon szedett gyógyszerek listája

- személyes használati eszközei: (pohát, evőeszköz, szalvéta, hálóruha, köntös, papucs, fogkefe, fogkrém, szappan, fésű, törölköző, papírzsebkendő, egészségügyi papír, borotva, ...stb.

Látogatás

A betegek rövid látogatását nem korlátozzuk, általában 10 és 18 óra között javasoljuk. A folyamatos benntartózkodást kérjük, hogy az osztályvezető főorvossal, vagy a főnővérrel szíveskedjenek megbeszélni. Intézetünkben 12 éven aluli gyermekeknek a betegszobába való belépését, saját érdekükben, nem javasoljuk.

Hivatalos látogatási idők:

munkanapokon 16-18 óráig, pihenő- és ünnepnapokon 15-17 óra között. Egyes osztályokon folyamatos, vagy külön engedélyhez kötött.

LEHETŐLEG KIS SZÁMBAN ÉS RÖVID IDEIG LÁTOGASSÁK HOZZÁTARTOZÓIKAT!

Külföldi állampolgár ellátása, felvétele

Sürgősségi esetben azonnal, egyébként csak beutalóval és az osztályvezető főorvos, vagy a főigazgató engedélyével kerülhetnek felvételre, kivizsgálásra, gyógykezelésre. A fizetendő ápolási díjról az osztály dolgozói, illetve a Betegfelvételi Iroda készséggel adnak tájékoztatást.

Élelmezés

Minden betegünk étrendjét is kivizsgálásának, illetve a betegségének megfelelően, a kezelőorvos és a diétás nővér az Önnel való megbeszélés után állítja össze. Az intézmény építészeti megoldásaiból adódóan az étel kiszállítása kétféleképpen történik: a korszerű épületben, illetve a földszintes pavilonokban egyéni tálcás tálalással, míg a többi épületbe az ún. thermoportos edényzetben jut el az étel az osztályokra, ahol a személyzet végzi a tálalást. Az otthonról hozott élelmiszert az osztályokon a betegek részére elhelyezett hűtőszekrényben, névvel ellátva helyezhetik el. Ha bármely étel elfogyasztásában bizonytalan, kérje ki az osztályos nővér véleményét. Ez különösen fontos, ha éppen diétázik.

Elbocsátás

A távozás időpontjáról az osztályos orvos előre tájékoztatja. Ha állapota szükségessé teszi, a mentőszállítást szintén a kezelőorvos rendeli meg. Elbocsátáskor 2 db. zárójelentés mellett kórházi igazolást kap, mellyel 24 órán belül keresse fel családorvosát, hogy szükség esetén táppénzes állományba vegye. A kórház tulajdonát képező tárgyakat távozáskor a nővérnek szíveskedjen átadni.